Rozhovor s Josefem Rabou o tom, jaké je to vařit na Taťkáriu

Připravujeme další ročník Letního taťkária, které se uskuteční o prázdninách v srpnu a jako vždy u Kubasů. S jednou změnou, nebudeme na Kubasově chalupě, ale náš celý cirkus se přestěhuje na Kubasův Mlýn, který skýtá mnohem více prostoru.
Na každé akci jsou lidi a dobrý tým základem pro úspěch celého dění. A dobrá kuchyně jakbysmet. A dobrý kuchař je výhrou. Proto jsme se na letošní rok domluvili s Pepou Rabou, který má pro Taťkárium slabost. Chce vás s Pepou seznámit a proto jsme ho malinko vyzpovídali.

Jan Prokopec (JP): Pepo, poprvé budeš na Taťkáriu vařit. Dostal ses na tuto akci už dřív jako táta? 

Josef Raba (JR): Poprvé jsem byl na Taťkáriu v roce 2015. Byl to v mém životě zlomový okamžik. 

Teprve tady, jsem si v odrazu příběhů jiných tátů a jejich dětí uvědomil, ze ta cesta otcovství, po které kráčím, není nic dobrého. Otočil jsem kormidlem života o 180 stupňů. A díky za to. Ale o tom by asi nejvíce mohli vyprávět moje dcery. 

JP: Už dříve jsi vařil na přechodových rituálech i dalších akcích Síly duše. Co si tě přitáhlo sem?   

JR: Na seminářích a workshopech nejen pro Sílu duše vařím už nějaký čas. Na Taťkáriu jsem pár let s kuchyní spojený taky. K vege stravě jsem přes svou Gastrobudku zajišťoval možnost masové alternativy. Odchodem kuchařky Petry do Portugalska se vlastně nabídlo toto celé propojit.

JP: Tvoje kuchyně bývá mezi účastníky oblíbená, na co se můžeme letos těšit, co bude letos jinak?  

JR: Jak jsem již předestřel, masové alternativy stravy se stanou součástí nabídky. Taky už teď se můžeme těšit na hojnost pro všechny,  kterou je moje gastro služba proslulá. Zároveň se samozřejmě také můžete těšit na pořádné steaky na grilu. O tento servis nepřijdeme.

JP: Co vše bude v ceně jídla letošní rok?

JR:V ceně jídla jsou bohaté snídaně, dopolední svačinka, oběd, něco sladkého na zub po obědě, odpolední svačinka a večeře. Nově součástí budou buřty na večerní opékačku. 

JP: Na co se osobně těšíš?  

JR: Já se nejvíc těším na společný čas s dětmi, otcovské kruhy a koupálko bez omezení přímo u Mlýna. Taky na revitalizovaný program, ve kterém najdu “Taťkariovské jistoty” a nově Coudyho barvu duhy, kterou miluju. Zároveň se i těším na novou výzvu, kdy poprvé budu v roli poskytovatele služby a zároveň jejím příjemcem.

Na hospůdku a její servis včetně langošů, i tuhle “stálici” nám mlýn nabídne.

Potřeba specifických diet je v mé práci něco, co vnímám jako automatickou součást mé práce. Pokud jsou komunikovány včas předem, najdeme vždy cestu. 

JP: Myslím, ze pohodové těšení se je již zde a netřeba říkat více.– 

Facebook Pepy